-13% 

Semilla Melange GOTS – Vanilla (21)

DKK 49,00

(Plus fragt)

Vær opmærksom på at garnets farve på din skærm kan afvige fra virkeligheden – kontakt mig hvis du er i tvivl.

(+10 stk. på lager)

Semilla Melange er et rigtig populært garn fra BC garn. Det er lidt tykkere end det økologiske Bio Shetland og har de typiske egenskaber ved et kartet garn:
God løbelængden på trods af dens tykkelse, hvilket betyder at dit strik ikke bliver så tungt, og du får meget garn for pengene.

 

Indhold: 100 % uld

Løbelængde: 175m/50g
Pinde: 3,5-4 mm
Strikkefasthed: 24 = 10 cm
Forbrug til dame sweater størrelse M: 400g
Skal håndvaskes.

Garnet rustikke udseende kommer af, at de enkelte hår ikke kæmmes så kraftigt og sorteres ud, som det er tilfældet med kamgarn, før næsten alle fibrene er parallelle. Det resulterer i, at der kommer små løkker, der ligger lidt på kryds og tværs og skaber en smuk volume. Man får med kartet garn mere udbytte af råmaterialet, end man gør i forbindelse med kamgarn. Semilla Melange har det, der kræves for at overbevise mange strikkere om, at det mere rustikke garn virkelig kan noget.


Den rå uld til Semilla Melange kommer fra gårde i Argentina, der ikke anvender mulesing, og det spindes og farves i Tyrkiet. Hvert trin i produktionsprocessen testes og certificeres i henhold til GOTS-kriterier. Fra det glade får på engen, til farvestoffer, til spinding, forbrug af energi og ressourcer og sidst men ikke mindst: trivsel for alle medarbejdere i hele produktionskæden.
GOTS – Organisk – certificeret af BCS 25956

 

OBS: Garnet er kartet og kan derfor let filte. Det er derfor vigtigt, at man hverken gnider eller udsætter garnet for store temperaturudsving mellem sæbevand og skyllevand. Anvender man en opskrift, der kræver filtning, så er Semilla Melange altså også et glimrende garn, og her vil man typisk anvende maskinvask.