DANSK ULD
-30% 

MAMA yarn finuld – sort (brun) (UDGÅR)

DKK 129,00

På lager

MAMAs Finuldsgarn er skabt af det blødeste lammeuld, der er at finde i Danmark. Ulden stammer fra finuldsfår, som er den skandinaviske pendant til merinofåret.

Finuldsgarn er perfekt til sart hud

Finuld hverken kradser, fælder eller fnulrer, og det er et smidigt garn, som former sig efter din krop. MAMAs Finuldsgarn egner sig derfor fremragende til kropsnært strik såsom halstørklæder, huer og tætsluttende trøjer.

Fleksibelt og volumiøst strik

Når du strikker med finuldsgarn, kan du både strikke tynde uldundertrøjer eller store, chunky sweatre med flere tråde garn på én gang. Uld fra finuldsfår varmer ikke helt så intenst som eksempelvis gotlænder- og ertebølleuld, så her kan du virkelig lege med stort og tykt strik.

Skabt til at strikke uldne undertrøjer

Finuldsfåret har fået sit navn netop på grund af fårets fine uld, men også fordi fåret har sin oprindelse i Finland, hvor racen blev fremavlet specifikt med det formål af skabe en uld, der var særligt velegnet til at strikke uldundertrøjer.

Lammeuld fra Vendsyssel

Mama yarn har hentet deres lammeuld hos Bente og John på Lille Hellumlund i Nordjylland. Her går både lam og får frit omkring blandt de blødt bugtende bakker uden for Sæby i hele sommerhalvåret.

Bente og John arbejder målrettet på både at fremme uldens kvalitet, men også på at understøtte bevarelsen af de mere sjældne røde og sorte finuldsfår.

Garn spundet på lokale spinderier

MAMAs gråbrune finuldsgarn er spundet hos Mats på Karlsbergsgården Spinneri i Skåne, mens det sortbrune og hvide uldgarn er spundet hps Hjelholts Uldspinderi på Fyn. Derfor kan du opleve en lille strukturforskel på de forskellige farver.